vrijdag 3 december 2010


*SNEEUWPOPLAND*
Ja, hij is af, heel leuk om te maken.
Geheel op de machine geappliqueerd, gewerkt met de boventransportvoet en free motion bsr (beide cursussen gevolgd bij Karin Lipton). Moet zeggen best spannend, free motion, moet echt eraan denken om ontspannen (niet je schouders optrekken en blijven adem halen, hihi) en soepel de stof bewegen (niet de stof stevig op de ondergrond van je machine drukken maar de juiste druk vinden zodat hij mooi gespannen blijft en soepel onder de naald doorglijd, poehhh, best lastig).
Oefening baart kunst zeg ik maar, hihi!
De binding eromheen maken gaat ook steeds makkelijker de hoeken vallen bijna vanzelf op zijn plek, begin en eind is ook een eitje geworden, weet nog goed hoe ik zat te stuntelen met de binding bij de eerste quiltjes.
Heel veel geleerd dus dit jaar!
Net bij de G.... grote doe het zelf zaak een ronde houten stok van 100cm 0.89, 2 knopjes esmee 27mm 3.58 - 0.72 totaal 3.75 euro, om het quiltje op te hangen, een touwtje ja, dat moet nog wel in huis te vinden zijn. Nog even zagen om het stokje in te korten en dan mag het sneeuwpoplandquiltje in de huiskamer hangen.
Alvast fijn weekend,