woensdag 12 januari 2011

De caleidoscoopquilt is vandaag een AFFO geworden


De quilttop was al een poosje af en ook voor ieder blok had ik al gauw een bloempatroon gemaakt om door te quilten.
Maar die rand..... o wat een ramp om daar wat voor te verzinnen , de ruimte in de hoeken zijn namelijk zijn niet symetrisch. En ook de bloemenrand en roze rand zijn niet even breed.
Als tussenoplossing ben ik toen eerst de binding eraan gaan zetten, weet dat dit niet goed is maar.... het heeft enorm geholpen om te zien hoeveel ruimte ik daadwerkelijk over had.
Ja en toen zag ik een voorbeeld van een patroon in een kaffe fassett boek, eerst een mooie golf netjes in het midden van de twee randen, en deze gelijkmatig golvend erop getekend, dan twee maal vlak naast elkaar met de boventransportvoet doorgestikt.
En met de stopvoet (want mijn bsr werkt nog niet) er veren omheen gezet. Nu zag ik nog een ruimte ontstaan daar heb ik harten in gequilt. Moet zeggen het doorquilten met de machine vind ik een 'errug' leuk karweitje. Vanmorgen de laatste draadjes en nietjes verwijderd.
's-Morgens vroeg bel ik altijd met mijn moeder en vertelde, dat haar quilt helemaal af was, ze is hem ondertussen al komen ophalen. Hoop dat deze quilt haar veel warmte geeft. Gelukkig had ik nog net de tijd om er nog een fotootje van te maken, om deze caleidoscoop aan jullie te showen.
Nog een fijne dag,
groeten Marijke
Posted by Picasa